Apteekin palvelut

Apteekistamme saat resepti- ja itsehoitolääkkeiden lisäksi myös monia terveyttäsi ja lääkehoitoasi edistäviä palveluita. Jos joku asia askarruttaa mieltäsi, kysy henkilökunnalta. Me olemme alan asiantuntijoita ja olemme täällä Sinua varten.

Annosjakelu

Annosjakelupalvelu sopii kaikille niille, joilla on käytössään säännöllinen lääkitys. Saat lääkkeesi aina kahdeksi viikoksi kerrallaan, käteviin annospusseihin jaeltuina. Palvelun alussa tarkistamme kokonaislääkityksesi ja varmistamme, että lääkkeesi eivät aiheuta keskenään haitallisia yhteisvaikutuksia. Tarkastuksessa esiin tulleista ongelmista neuvotellaan hoitavan lääkärin kanssa ja lääkäri tekee päätöksen lääkitysmuutoksista.

Lääkkeiden annosjakelu helpottaa lääkkeiden muistamista, parantaa lääketurvallisuutta ja tuo säästöjä. Lääkityksen muuttuessa maksat vain sinulle toimitetuista lääkkeistä, et kokonaisista lääkepakkauksista. Annosjakelussa lääkkeet jaellaan sen kokoisista pakkauksista, joissa tabletin tai kapselin yksikköhinta on halvin.

Annosjakelupalvelu tuli osittain SV-korvauksen piiriin 1.1.2009 alkaen. Korvaus koskee niitä 75 vuotta täyttäneitä, joille lääkäri on arvioinut annosjakelun tuovan hyötyä. Korvauksen edellytyksenä on myös, että asiakas käyttää vähintään kuutta korvattavaa, annosjakeluun soveltuvaa lääkettä.

Lue lisää Oma annos-annosjakelupalvelusta.

Verenpaineen mittaus

Voit mittauttaa verenpaineesi apteekissamme. Palvelun hinta on 2 €.

Lääkityksen tarkistuspalvelu

Joskus lääkkeet voivat aiheuttaa ikäviä yhteisvaikutuksia toisten lääkkeiden tai luontaistuotteiden kanssa. Myös muut asiat, kuten lääkkeiden kanssa nautitut ruoka-aineet, saattavat vaikuttaa lääkkeen imeytymiseen tai tehoon. Jos sinulla on käytössäsi useita eri lääkkeitä ja olet huolissasi niiden mahdollisista yhteisvaikutuksista tai muista huomioitavista asioista, tule apteekkiin lääkityksen tarkistuspalveluun.

Tarkistamme kaikkien käytössäsi olevien resepti- ja itsehoitolääkkeiden sekä luontaistuotteiden yhteensopivuuden. Arvioimme myös sitä, soveltuvatko lääkkeet käyttöösi. Tarkistuksessa havaitut asiat käydään läpi yhdessä proviisorin kanssa. Tapaamisen jälkeen saat mukaasi myös kirjallisen yhteenvedon tarkistuksen tuloksista.

Varaa aika lääkityksen tarkistuspalveluun apteekista. Palvelun hinta on 45 €.

Erityisosaajien palvelut:
astma-, diabetes- ja sydänyhdyshenkilöt

Apteekkimme yhdyshenkilöt ovat oman terapia-alueensa lääkehoitoon erikoistuneita farmaseutteja tai proviisoreita. Heillä on aina uusin tieto kyseistä sairauksien hoidosta. Yhdyshenkilöiltä saat apua ja ohjeita sairauden hoidossa. Kysy lisää apteekista.

Lääkejätteiden vastaanotto

Lääkejätteitä ovat vanhentuneet, pilaantuneet tai tarpeettomat lääkkeet ja elohopeakuumemittarit. Lääkejätteet ovat ongelmajätteitä, jotka hävitetään ongelmajätteiden käsittelylaitoksessa Ekokemissä Riihimäellä. Lääkejätteitä ei pidä säilyttää kotona eikä niitä saa hävittää talousjätteiden mukana. Apteekkimme ottaa vastaan lääkejätteet veloituksetta edelleenkuljetusta varten. Lääketurvallisuussyistä otamme vastaan jo asiakkaalle luovutettuja lääkkeitä ainoastaan hävitettäviksi. Alla pdf-ohjeistus lääkejätteiden palauttamisesta.

Lääkejätteet

 

 

 

 

 

 

 

 Ohjeet lääkejätteiden palauttamiseen (pdf)

 

Mitkä eivät kuulu apteekkiin tuotaviin lääkejätteisiin?

• kodin muut ongelmajätteet, kuten esim. paristot, kemikaalit ja liuottimet
• tyhjät pakkaukset, kuten esim. tyhjät lasipullot, voideputket, aerosolit
• keittosuola- eli natriumkloridiliuos ja sokeri- eli glukoosiliuos
• kosmeettiset valmisteet ja perusvoiteet sekä ravintolisät, vitamiinit yms.

TERVEYTTÄ JA HYVÄÄ OLOA APTEEKISTA